Search:
Title Image

Aandrijftechniek

Aandrijftechniek van Euronorm Drive Systems bestaat uit een uitgekiend assortiment

Euronorm Drive Systems

Aandrijftechniek

Euronorm Drive Systems levert hoogwaardige aandrijvingen en aandrijfsystemen aan haar klanten, zodat zij hun technische uitdagingen realiseren en hun (inter)nationale concurrentievermogen versterken.

Praktisch betekent dit dat u bij Euronorm terecht kunt voor innovatie, praktische en ook aantrekkelijk geprijsde oplossingen waarbij dit (meestal) uit voorraad geleverd wordt.

De geschiedenis van Euronorm gaat meer dan 100 jaar terug. De aandrijftechniek zit in onze genen.

Begonnen met aandrijftechniek in de stoomtijd dmv krukas en drijfstang mechanisme met lederen riemen tot de aandrijftechniek in 2020 met hoogwaardige tandwielkasten in alle voorkomende principes.

Product overzicht Product configurator & offerte aanvraag

Euronorm – Team

Onze Specialisten

Euronorm is met 20 medewerkers in dienst een middelgrote speler in de aandrijftechniek in Nederland. Het team van mensen kent daardoor persoonlijk haar klanten, toepassingen en applicaties. Door de korte lijnen binnen het bedrijf is het gemakkelijk en eenvoudig communiceren.

Door een divers opleidingsniveau, van LTS tot aan WO, kunnen klanten rekenen op een brede kennis. Door de grote ervaring in de aandrijftechniek kunnen klanten rekenen op goede praktische adviezen op gebied van montage tot aan complexe R&D vraagstukken al dan niet gecombineerd met bedrijfskundige oplossingen (o.a. Lean).

Met een jong en dynamisch team zorgen wij er voor uw aandrijfprobleem wordt opgelost. Onze sales afdeling bestaat uit een aantal specialisten met jarenlange ervaring in de aandrijftechniek en worden bijgestaan door een engineeringsafdeling die, ook out off the box, oplossingen voor u bedenken.

Wij zijn ISO-9001 gecertificeerd en kunnen daarmee aan de strengste kwaliteitseisen voldoen.

Door onze jarenlange ervaring en daarmee een uitgekiende voorraad van componenten die tegen de meest gunstige condities zijn ingekocht en geproduceerd, kunnen wij u een groot voordeel bieden op kwaliteit, prijs en leverbetrouwbaarheid.

Aandrijftechniek Euronorm

Euronorm Drive Systems

Aandrijftechniek groepen

De aandrijftechniek van Euronorm Drive Systems vandaag de dag bestaat uit een uitgekiend assortiment om alle industrietakken te kunnen bedienden. Dit assortiment bestaat uit de volgende groepen.

Reductoren waar onder Kegelwiel, tandwiel, wormwiel, hypoide en planetaire reductoren welke al dan niet met elektromotor samengesteld worden in onze “state off the art” assamblage werkplaats in Sassenheim. Geheel volgens klantspecificatie worden de aandrijvingen vanuit een enorme voorraad samengesteld, getest en gecoat in uw eigen kleur.

Draaikranslagers met een binnen, buiten of geen vertanding en slewingdrives voorzien van een eigen aandrijving.

Vermogens elektronica waaronder frequentieregelingen die ervoor zorgen dat de aandrijftechniek doet wat u wilt.

Euronorm

Productoverzicht

MOTORREDUCTOREN

Onze motorreductoren zijn uit voorraad leverbaar en zijn in diverse (zwaardere) coatingsklasses snel verkrijgbaar vanaf as 20 tot 70mm.

Meer info

WORMWIELREDUCTOREN

De wormwielreductoren zijn van hoogwaardige kwaliteit en door de bouwvorm van wormwielreductor kan deze op de elk gewenste manier gemonteerd worden.

Meer info
Wormwielreductoren

ELEKTROMOTOREN

Het uitgebreide assortiment IEC genormaliseerde draaistroommotoren vormt de basis van het elektromotorenprogramma dat op voorraad ligt en aangepast kan worden naar klantwens.

Meer info
elektromotoren aandrijftechniek euronorm

FREQUENTIE REGELAAR

De frequentieregelaars zijn vector gestuurd en zijn leverbaar in verschillende opties; 1 of 3 fase ingaande spanning, IP20 of IP54, met remweerstand of DC choke.

Meer info
Frequentie regelaar aandrijftechniek euronorm

DRAAIKRANSLAGERS

Draaikransen zijn beschikbaar in industriële uitvoeringen waarin geharde kogelbanen zijn aangebracht. Voor minder veeleisende toepassingen zijn er ook draaikrans lagers uit plaatstaal vervaardigd.

Meer info
draaikranslager aandrijftechniek euronorm

RVS AANDRIJVINGEN

De RVS aandrijfprogramma voldoen aan de HACCP en EHEDG regelgeving. De aandrijvingen zijn ontworpen met het oog op deze richtlijnen.

Meer info
RVS aandrijvingen aandrijftechniek euronorm

ATEX AANDRIJVINGEN

Wij zijn gecertificeerd voor het produceren van ATEX aandrijvingen. De wormwiel- en motorreductoren en ATEX motoren zijn snel en uit voorraad leverbaar.

Meer info
ATEX motoren aandrijftechniek Euronorm

HEAVY DUTY TANDWIELKASTEN

De tandwielkasten zijn modulair opgebouwd, hierdoor zijn er verschillende overbrengingsverhoudingen mogelijk en ook diverse aanbouwmogelijkheden.

Meer info
Heavy duty tandwielkast aandrijftechniek Euronorm

PLANETAIRE REDUCTOREN

De ingaande zijde zijn geschikt voor IEC elektromotoren en hydromotoren. De uitgaande zijde zijn geschikt voor holle assen met krimpschijfmontage, cilindrische assen met spiebaan of spline vertanding.

Meer info
Planetaire Reductoren aandrijftechniek Euronorm

HOEK TANDWIELKASTEN

Belangrijkste eigenschappen is de haakse bouwvorm, een enkele kegeltandwieltrap en de veelvoud aan inbouwmogelijkheden.

Meer info
Hoektandwielkast Aandrijftechniek Euronorm

ENCODERS EN PULSGEVERS

Deze flensencoder is eenvoudig tussen de IEC-flens van de motor en de reductor op te bouwen. Door dit modulaire ontwerp hoeft de motor niet aangepast te worden.

Meer info
Encoders en Pulsgevers Euronorm

Klant worden?

Heeft u vragen of wilt u klant worden? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0) 252 228850 of klik op de button contact om vervolgens ons contactformulier in te vullen.

Contacteer ons
Euronorm product logo

Product configurator
Product configurator & offerte aanvraag

Configureer uw product naar wens en vraag een offerte aan. U hoeft zich niet te registreren om een offerte aan te vragen.
Direct meer informatie over een product? Bel ons op +31 252 228850 wij helpen u graag verder.

Product configurator & offerte aanvraag
Product Configurator Euronorm

Meer info

Iedere hoofdgroep biedt ook een veelvoud aan uitvoeringsopties. Zo zijn alle typen reductoren te voorzien van een uitgaande flens in plaats van montage op de voeten. Voor de JRTF, K en S zijn er zowel holle as volle uitgaande assen. Verder kunnen de reductoren worden voorzien van een IEC aanbouwflens, holle as met krimpschijf, spline assen, en meer.

Wanneer een reductor met een zeer grote overbrenging nodig is, wordt de reductor voorzien van een extra motorreductor als voor vertraging. Hiermee zijn overbrengingen van 1:10.000 mogelijk.

Naast de opties op de reductor zelf zijn er ook veel opties mogelijk op de motor. Er kunnen diverse remmen worden opgebouwd (AC remmen, DC-remmen, dubbele DC-remmen voor theatertechniek), encoders in vele soorten en maten, externe koeling, PTC’s of thermocontacten, sperlager / sper inrichting en meer.

Aandrijftechniek

Kwaliteit

De kwaliteit van de aandrijving wordt gegarandeerd door uitsluitend onder UNI EN ISO 9001:2008 te produceren. Toegeleverde materialen worden ook streng gecontroleerd en gekozen op hun bewezen kwaliteit.

Het gebruik van A-merk slijtdelen zoals NSK lagers en Simrit oliekeerringen, fijn bewerkte onderdelen en de toepassing van nauwkeurig geharde en geslepen tandwielen (grade 6) garanderen een lange levensduur, minimaal geluidsniveau en een hoge efficiency.

Voorraad

Draaikranslagers met een binnen, buiten of geen vertanding en slewingdrives voorzien van een eigen aandrijving.

Vermogens electronica waaronder frequentieregelingen die ervoor zorgen dat de aandrijftechniek doet wat u wilt.