Search:
Title Image

Kraanaandrijving

Kraanaandrijving

Kranen hebben specifieke eisen voor wat betreft de aandrijvingen. Naast een gegarandeerde veiligheid is de belangrijkste uitdaging de conservering voor een kraanaandrijving. Aandrijvingen van kranen staan voor lange tijd stil en worden blootgesteld aan de elementen. Dit stelt specifieke eisen aan de coating en de algemene bestendigheid van de reductor, motor en remmen.

Euronorm heeft veel ervaring in dit specifieke segment, waardoor speciale maatregelen worden genomen voor een langdurig en probleemloze toepassing van de kraanaandrijving.

Mogelijkheden Kraanaandrijving:

op de applicatie afgestemde coating/behandeling

speciale remmen en remschijven

afdichting en interne maatregelen voor de motor

wormwielkasten, motorreductoren, planetaire reductoren, heavy duty tandwielkasten en elektromotoren

op de applicatie afgestemde servicefactoren

Motorreductoren

Motor reductoren

Motorreductoren vinden meestal hun toepassing in het lieren, rijden en katrijden…

meer info
Heavy Duty Tandwielkasten

Heavy Duty Tandwielkasten

Heavy Duty Tandwielkasten vinden hun toepassing bij de lierwerken en rijwerken met hoge snelheden en hoge gebruiksintensiteit…

meer info
JRP Planetaire Reductoren

planetaire reductoren

Planetaire reductoren vinden hun applicatie meestal in zwenkwerken en lierwerken van kranen…

meer info
industriele draaikranslagers

Draaikrans lagers

Draaikranslagers vinden hun applicatie in de zwenkwerken van kranen…

meer info
elektromotor

Elektro motoren

Elektromotoren voor kranen kenmerken zich door een goede afdichtklasse, zware remmen en afhankelijk van de toepassing met speciale wikkelingen…

meer info
Spindelhefelementen

Lineaire Actuatoren

Lineaire actuators vinden veelal hun toepassing in het gemotoriseerd locken en borgen van onderdelen van de kraan…

meer info

Kranen zijn veel voorkomende toepassingen bij Euronorm Drive Systems. Euronorm heeft de kennis en ervaring om u te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes op het vlak van de aandrijving. Uiteraard zijn er ook voldoende tekeningen en 3D modellen beschikbaar voor een vlot en soepel engineeringsproces.

De kwaliteit van de aandrijving wordt gegarandeerd door uitsluitend onder UNI EN ISO 9001:2008 te produceren. Toegeleverde materialen worden ook streng gecontroleerd en gekozen op hun bewezen kwaliteit. Het gebruik van A-merk slijtdelen zoals NSK lagers en Simrit oliekeerringen, fijn bewerkte onderdelen en de toepassing van nauwkeurig geharde en geslepen tandwielen (grade 6) garanderen een lange levensduur, minimaal geluidsniveau en een hoge efficiency.

Euronorm houdt zeer veel wormwielkasten en motorreductoren op voorraad en kan deze snel leveren. Daarnaast is er een zeer ruime beschikbaarheid van diverse motoren en andere aandrijvingen. Ook is Euronorm in staat om in eigen werkplaats modificaties te doen, aandrijvingen te assembleren en in kleur te spuiten conform de wens van de klant. Dit alles binnen beperkte tijd en uit voorraad.