Search:
Title Image

Voedingsmiddelenindustrie

Voedingsmiddelenindustrie

Het voldoen aan richtlijnen, certificaten, proceseisen en schoonmaakprocedures zijn belangrijke zaken naast het daadwerkelijk produceren van de gewenste voedingsmiddelen. Euronorm aandrijvingen maken het mogelijk om enerzijds de machine naar behoren te laten functioneren in combinatie met een goede reinigbaarheid, minimalisatie van dode hoeken en een lange levensduur.

De belangrijkste richtlijn voor het ontwikkelen van de voedingsmiddelen aandrijvingen is de EHEDG en daaraan gelieerde de FDA, HACCP en meer.

Het aandrijfprogramma is relatief nieuw en bestaat uit elektromotoren, wormwielvertragingen en motorreductoren vervaardigd uit RVS, voorzien van voedselgeschikte componenten en smeermiddelen, met een hygienisch design.

Mogelijkheden voedingsmiddelenindustrie:

eenvoudig schoon te maken door gladde oppervlakken

bacteriegroei bemoeilijkt door minimalisatie dode hoeken en horizontale oppervlakken

voedselgeschikte componenten zoals afdichtingen, kabelwartels en voedselveilige smeermiddelen

elektromotoren, encoders, lineair actuators, wormwielkasten en motorreductoren uit RVS

ip66 en IP69K voor zowel reductoren als elektromotoren

Rvs Elektromotoren

RVS Elektromotoren

RVS elektromotoren vormen de betrouwbare en hygiënische krachtbron voor de voedingsmiddelenindustrie…

meer info
rvs wormwielreductoren

RVS wormwielreductoren

RVS wormwielreductoren zijn een betrouwbare en hygiënische reductor tegen een concurrerende prijs voor de voedingsmiddelenindustrie…

meer info
Motorreductoren RVS

RVS motorreductoren

RVS motorreductoren zijn een betrouwbare en hygiënische keuze voor legio aandrijfoplossingen in de voedingsmiddelenindustrie…

meer info

Aandrijvingen in de voedingsmiddelenindustrie zijn veel voorkomende toepassingen bij Euronorm Drive Systems. Euronorm heeft de kennis en ervaring om u te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes op het vlak van de aandrijving. Uiteraard zijn er ook voldoende tekeningen en 3D modellen beschikbaar voor een vlot en soepel engineeringsproces

De kwaliteit van de aandrijving wordt gegarandeerd door uitsluitend onder UNI EN ISO 9001:2008 te produceren. Toegeleverde materialen worden ook streng gecontroleerd en gekozen op hun bewezen kwaliteit. Het gebruik van A-merk slijtdelen zoals NSK lagers en Simrit oliekeerringen, fijn bewerkte onderdelen en de toepassing van nauwkeurig geharde en geslepen tandwielen (grade 6) garanderen een lange levensduur, minimaal geluidsniveau en een hoge efficiency.

Euronorm houdt zeer veel wormwielkasten en motorreductoren op voorraad en kan deze snel leveren. Daarnaast is er een zeer ruime beschikbaarheid van diverse motoren en andere aandrijvingen. Ook is Euronorm in staat om in eigen werkplaats modificaties te doen, aandrijvingen te assembleren en in kleur te spuiten conform de wens van de klant. Dit alles binnen beperkte tijd en uit voorraad.